SK Höjden

Referat: Karlstad Bandy - SK Höjden

Vi åkte upp i buss ihop med ett laddat P19-gäng till Karlstad. Vädret var aningen regnigt, men det blev en ganska mysig stämning på anrika Tingvalla när v iför första gången spelade bandy här.

Karlstad har lite tunt med folk på P16-nivå, så det blev ett lag med ganska blandade storlekar. Några ganska stora och skridskostarka killar och några lite mindre.

Från början var känslan att vi var lite starkare på rören men blev lätt stressade och gjorde enkla misstag. Karlstad hade stor övervikt i hörnor och frislag och efter tio minuter ordnade de en straff som Arvin omöjligt kunde ta.

Men sedan vaknade vi lite. Herman bestämmer sig från halva planen, åker igenom och stänker dit ett skott. Sedan dröjer det inte alltför länge förrän vi arbetar oss upp i banan och Oscar få avsluta med en riktig delikatess till vinkelskott.

2-1 i halvtid.

I andra halvlek känns det som att vi inte släpper ifrån oss taktpinnen. Motståndarna spelar fysiskt men vi gnetar på med passningsspelet. Till slut blir David nedriven i straffområdet och stänker dit den själv, otagbart, buteljhögt på höger sida mål.

Restren av matchen är inte av en transport, för Karlstad hotar inte riktigt. Vi har lite för bråttom att göra oss av med bollen när vi får den, men i sluttampen får David göra ytterligare ett mål och fastställer slutresultatet till 4-1 i vår favör.

Första gången vi trampar på gaspedalen efter paus. En skillnad denna säsong är att vi äter ordentligt i paus och det verkar ge resultat. Vi kallar det ”Smörgåseffekten”.

Härligt med vinst i premiären och ger oss lite att jobba med inför kommande matcher. Mer lugn i egen bollhantering så har vi något riktigt bra på gång.